WordPress’te Zararlı Kod Taraması Nasıl Yapılır?

Günümüzde birçok insan avantajları ve kolay arayüzü sayesinde wordpress tabanlı websitesi kullanmayı tercih ediyor ancak buda her platfromda olduğu gibi bazı güvenlik risklerini beraberinde getiriyor. Bu risklerden en önemlilerinden biri zararlı kod bulaşmalarıdır. Zararlı kodlar web sitenizin işleyişini bozmak, kullanıcılarınızın bilgilerini çalmak veya sitenizi spam göndermek için kullanılabilir. Bu nedenle WordPress tabanlı sitenizin düzenli olarak taranması ve zararlı kodlardan arındırılması önemlidir. Bugün sizlere nasıl wordpress zararlı kod taraması yapılır ve wordpress virüs taraması nasıl yapılır sorularına cevap niteliğinde bilgiler vereceğiz haydi başlayalım 🙂

cPanel Virüs Taraması

İlk olarak wordpress hosting hizmetlerinde tercih edilen kontrol paneli cPanel üzerinden dosyalarımızı tarayalım. Bu işlem için kontrol panelinize giriş yapın ardından Gelişmiş bölümündeki Virüs Tarayıcı seçeneğine tıklayın.

WordPress’te Zararlı Kod Taraması Nasıl Yapılır?Tüm Giriş Dizinini Tara diyerek taramayı başlatın.

WordPress’te Zararlı Kod TaramasıVirüs bulunamadı. Eğer sizin dosyalarınızda virüslü dosya bulunur ise ilgili dosyayı görüntüledikten sonra silebilirsiniz.
WordPress virüs taraması

WordPress Virüs Temizleme

WordPress üzerinden zararlı kod taraması yapabilmemiz için Eklenti kurulumu gerekmekte gereken eklenti kurulumu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

WordPress yönetim paneline giriş yapıp sol menüde bulunan Eklentiler>Yeni Eklenti Ekle butonuna tıklayın. Arama kısmından Anti-Malware Security and Brute-Force Firewall eklentisini aratıp kurun ardından etkinleştirin.

WordPress’te Zararlı Kod Taraması Nasıl Yapılır?Eklentiyi aktif ettikten sonra sol menüde Anti Malware sekmesi görünecektir. Bu sekmeye tıklayın ardından public_html i seçerek örnekteki gibi Tam Taramayı çalıştırın.

WordPress Zararlı Kod TaramasıTarama işlemi tamamlandığında Tarama detayları bölümünde şüpheli ve zararlı dosyaları görüntüleyip aksiyon alabilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle. Daha fazla içerik için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir