WordPress Yükleme Sırasında Bir Hata Oluştu Sorunu Çözümü

WordPress kullanıcılarının görsel yüklerken sıkça yaşadığı Yükleme sırasında bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin. hatası tema, php limitleri ve dosya izinleri gibi birçok sebepten kaynaklı olabilir bugün sizlerle bu sorunun sebepleri ve çözümlerini paylaşacağız.

Wordpress Yükleme sırasında bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin

Dosya İzini

Uploads dosyasına gerekli izinleri vermediğinizde bu hatayı almanız çok muhtemel. Dosya iznini kontrol etmek ve gerekli izinleri vermek için kontrol panelinize giriş yapın ardından Dosya Yöneticisine tıklayın.

Yükleme sırasında bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Dosya yöneticinizde public_html/wp-content klasörüne gelin ardından uploads dosyasına sağ tıklayarak Change Permissions u seçin.


İzin kısmını 755 olarak güncelleyip kaydedin. Sorun çözülmez ise aşağıdaki diğer seçenekleri deneyin.

PHP Bellek Limiti

Eğer PHP bellek limiti düşükse yine bu hatayı alabilirsiniz. Çözüm için  tekrardan dosya yöneticisi kısmına tıklayın ardından public_html içerisinde bulunan wp-config.php dosyasına aşağıdaki kodu ekleyin.

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Tema Uyumsuzluğu

Kullandığınız WordPress teması ile uyumsuzluk olmuş olabilir bunun için farklı bir wordpress teması seçin sorun yaşamıyorsanız muhtemelen kullandığınız temada problem mevcut demektedir. Hemen kontrol panelinden public_html/wp-content/themes dosyasına giriş yapıp functions.php dosyasını bilgisayarınıza indirip açın ardından Farklı Kaydet diyerek ANSI formatında kaydedin. Kaydetme işleminden sonra FTP üzerinden yada Dosya Yöneticisi üzerinden dosyayı yükledikten sonra sorun çözümlenecektir.

BONUS: Aldığınız hata devam ediyor ise tarayıcı geçminizi temizleyip PHP ve WordPress versiyonlarınızı kontrol edin.

Özel olarak optimize edilmiş WordPress Hosting için İnetmar ile tanışın.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir