WordPress Sitede Yorumlar Nasıl Tersten Sıralanır?

WordPress tabanlı sitelerde wordpress default olarak yorumları eskiden yeniye doğru sıralar. Ancak daha güzel bir görüntü oluşması için en yeni yorumları en üstte göstermek isteyebilirsiniz.

Bu yazıda yorumları nasıl yeniden eskiye doğru sıralayabileceğinizi iki farklı yöntemle göstereceğiz haydi başlayalım. 🙂

WordPress Sitede Yorumlar Nasıl Tersten Sıralanır?Sınırsız hosting hizmetleri uygun fiyat seçenekleriyle hizmetinizde.

WordPress Ayarlarıyla Yorumları Tersten Sıralama

WordPress admin panelini kullanarak yorumların sıralanma düzenini değiştirmek için sitenizin admin paneline giriş yapın. Sol menüde bulunan Ayarlar>Tartışma seçeneğine tıklayın ardından Diğer yorum ayarları kısmında bulunan görselde de işaretli olan Her sayfanın başında en yeni yorum görüntülesin seçeneği seçip değişiklikleri kaydedin. İşlem bu kadar artık yorumlar yeniden eskiye doğruya sıralanacaktır. 🙂

WordPress Yorumları Yeniden Eskiye Sıralama
Ucuz WordPress Hosting paketlerimizi inceleyin.

comments.php Dosyasını Düzenleyerek Yorumları Tersten Sıralama

İlk yöntem işinize yaramadıysa tema dosyalarınızda bazı küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Ancak bu yöntemi uygulamadan önce sitenizin yada comments.php dosyasnın yedeğini almanızı tavsiye ederiz.

WordPress tema dosyaları üzerinden düzenleme yapmak için sitenizin kontrol panelinde bulunan Dosya Yöneticisi kısmından veya WordPress admin panelinde Görünüm > Tema Düzenleyici aracılığıyla comments.php dosyasını bulun ve düzenlemek için açın.

Bu dosyada bulunan wp_list_comments() fonksiyonunun içine yorumların yeniden eskiye sıralanması için aşağıdaki kod parçacığını ekleyebilirsiniz.

wp_list_comments(array(
'style' => 'ol',
'short_ping' => true,
'reverse_top_level' => true, // Yorumları tersten sıralar
));

Kod parçacığını ekledikten sonra kayıt edip işlemi tamamlayın. Bu kod yorumların en son yazılanlardan başlayarak sıralanmasını sağlayacaktır.

 

Şunlar da hoşunuza gidebilir...