Windows Sunucu Üzerine Plesk Panel Kurulumu

Sunucu hizmeti aldınız ve Plesk Panel kurmayı bilmiyormusunuz? Doğru yere geldiniz, sizlerde Windows işletim sistemine sahip sunucularınızda Plesk Panel kurulumu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Uzak Masaüstü Bağlantısı aracı ile sunucumuza bağlanalım.

Windows Sunucu Üzerine Plesk Panel KurulumuWindows Server Üzerine Plesk Panel Kurulumu

Sunucunuza bağlandıktan sonra güncellemeler yapılı değil ise yapmanızı öneririz. Güncelleme yapıldıktan sonra tarayıcıda http://autoinstall-win.plesk.com/plesk-installer.exe adresine giderek plesk-installer yazılımını indiriyoruz.

Windows Sunucu Plesk Panel Kurulumu

İndirme işlemi bittikten sonra plesk-installer yazılımını çalıştıralım. Açılan sayfada dili seçip Sunucu Administrator ve Şifre bilgilerini girdikten sonra “Oturum Aç” seçeneğine tıklayalım.

Windows Server Plesk Panel Kurulumu

Giriş yaptıktan sonra “Ürünü Kur veya Yükselt” seçeneğine tıklayalım.
Windows Sunucu Plesk Kurulumu

“Yükleme türü” kısmını “Custom” olarak seçip “Devam” diyelim.
Windows Server Plesk Kurulumu

Açılan sayfada kurmak istediğiniz yazılımları seçip “Devam” seçeneğiyle devam edelim. (Aşağıda seçilen yazılımlar bizlerin tavsiye ettiği yazılımlardır kendi tercihinize göre seçenekleri değiştirebilirsiniz.)

Windows Sunucu Üzerine Plesk Panel Kurulumu

Plesk Panelin dosyalarının kurulacağı yeri ve Plesk Panel administrator şifrenizi belirledikten sonra “Devam” diyerek kurulumu başlatalım.

Kurulum işlemi başlamıştır.

Kurulum tamamlandıktan sonra tarayıcınıza ipadresiniz:8880 yazdıktan sonra Plek Panel giriş ekranı gelecektir. Yukarıda belirlediğimiz şifre ile panele giriş yapalım.

Giriş yaptıktan sonra gelen sayfada mail adresi ve plesk panel şifresini girdikten sonra satın aldığınız lisansınız varsa ilk seçeneği yoksa deneme (trial) lisans seçeneğini seçelim.

Plesk panele giriş yaptıktan sonra sizlerden Key girmenizi isteyecektir.

Satın aldığınız key varsa “Install Key” kısmından onu girebilirsiniz yok ise buraya tıklayarak Plesk Panel Trial Key talep edebilirsiniz.

Daha sonra mail adresinize iletilen keyi “Install Key” kısmından girerek 14 günlük deneme lisansını aktifleştirelim.

15 günlük deneme sürümü aktifleştirilmiştir.

Şimdi ise “Tools & Settings” kısmında bulunan Languages kısmından panelimizi Türkçe’ye çevirelim. (Çıkış yapıp tekrar giriş yaptıktan sonra Plesk Panel arayüzü Türkçe olacaktır.)

Son adım olan arayüz düzenlemesi için tekrar “Araçlar ve Ayarlar” kısmında bulunan “Arayüz Yönetimi” seçeneğine tıklayalım.

Açılan sayfada “Hizmet Sağlayıcı görünümü” seçeneğini seçtikten sonra panelimiz hazır hale gelecektir 🙂

Sizlerde Windows işletim sistemine sahip VDS Sunucu hizmetlerimizden yararlanmak için www.inetmar.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 🙂

Yeni bir web sitesi açarken ilk adım olan alan adı sorgulama sürecinde size yardımcı olabiliriz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir