Windows Server Standart ve Windows Server Datacenter Farkı Nedir?

Windows, sunucu hizmetlerinde sıkça tercih edilen bir işletim sistemidir. Özellikle hosting hizmetlerinde Windows Server Standard ve Windows Server Datacenter sürümleri farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli özellikler sunar. Buda akıllara windows server datacenter vs standard sorusunu getirir. Gelin bu iki sürüm arasındaki farkları ve sizin için hangisinin uygun olabileceğini inceleyelim.


Windows Server Standard ve Datacenter Arasındaki Temel Farklar

Lisanslama Modeli

Windows Server sürümlerinin en belirgin farklarından biri lisanslama modelleridir. Windows Server Standard fiziksel ve sanal sunucu başına lisanslama yaparken, Windows Server Datacenter sınırsız sayıda sanal sunucu çalıştırmaya olanak tanır. Standard sürümde belirli sayıda(2) sanal makine ile sınırlı kalırken, Datacenter sürümde bu konuda bir sınır yoktur.

  • Windows Server Standard: 2 fiziksel ve 2 sanal sunucu çalıştırabilir.
  • Windows Server Datacenter: 2 fiziksel ve sınırsız sayıda sanal makineyi destekler.

Sanallaştırma Kapasitesi

Windows Server Datacenter sınırsız sayıda sanal makine çalıştırabilme kapasitesi ile büyük ölçekli hosting firmaları için ideal bir çözümdür.

Windows Server Standard ise bu konuda daha kısıtlıdır ve sadece 2 adet sanal sunucuyu destekler. Bu da Standard sürümün küçük ölçekli operasyonlar için daha uygun olduğunu gösterir.

Windows Server Standard ve Datacenter Arasındaki FarklarWindows işletim sistemine sahip ucuz VDS sunucu avantajlarımızdan yararlanın.


Fiyatlandırma

İki sürüm arasındaki en büyük farklardan biride fiyatlandırma stratejisidir. Windows Server Standard, Datacenter sürüme göre çok daha uygun maliyetlidir. Ancak sanallaştırma ihtiyacınız ikiden fazla ise Datacenter sürümüne yatırım yapmak uzun vadede daha ekonomik olabilir.


Hangi Sürüm Sizin İçin Daha Uygun?

Lisans ihtiyacı kendiniz için ise ve fazla sayıda sanal makineye ihtiyacınız yoksa Windows Server Standard sizin için yeterli olabilir. Ancak daha büyük projelerde ve ikiden fazla sanallaştırma ihtiyacınız var ise  Windows Server Datacenter lisansı sizin için daha uygun olacaktır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir