Ücretsiz SEO Araçları

Günümüzde hedef kitlenizin dikkatini çekmek için ve google sıralamalarında üst sıralara çıkmak için bir SEO stratejisine sahip olmak gerçekten önemli. Ama bildiğiniz gibi  işin içine girdiğimizde SEO araçlarının fiyatları pek iç açıcı olmayabiliyor. Neyse ki, günümüzde hala bedava SEO araçları mevcut. Bu araçlar web sitenizi analiz ediyor, anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı oluyor, içeriği düzenlemenize katkı sağlıyor ve performansı takip etmenizi sağlıyor. Yani, işte tam da ihtiyacınız olan şey!

Ücretsiz SEO Araçları

  1. Anahtar Kelime Araştırma Araçları:
  2. Site Analiz Araçları:
    • Google Search Console: Web sitenizin performansını izler, hataları raporlar ve dizine eklenme durumunu gösterir. Ayrıca hangi anahtar kelimelerden hit aldığınızı gösterir.
    • Google Analytics: Web sitenizin trafik kaynaklarını, kullanıcı davranışlarını ve dönüşümleri izler.
    • SERPWatcher: Arama motoru sonuçlarını (SERP) izler ve sıralamalarınızı takip eder.
      SEMrush: Rekabet analizi, anahtar kelime araştırması ve backlink profil analizi gibi kapsamlı SEO araçları sunar. (10 sorgulamaya kadar ücretsiz.)

  3. İçerik Optimizasyon Araçları:
    • All in One SEO: WordPress için kapsamlı SEO özellikleri sunar, içerik optimizasyonu ve XML site haritası oluşturur.
    • Rank Math: WordPress için güçlü bir SEO eklentisi, içerik analizi, schema markup ve XML site haritası gibi özellikler sunar.
    • Yoast SEO: WordPress kullanıcıları için içerik optimizasyonu yapar, başlık etiketleri ve meta açıklamaları.
  4. Backlink Analiz Araçları:
    • Moz Link Explorer: Backlink analizi yapar ve site otoritesini belirler. Ayrıca görseldeki diğer SEO araçlarınıda ücretsiz kullanabilirsiniz.
    • Ahrefs Backlink Checker: Backlink profiline bakar ve rekabet analizi yapar. Ayrıca görseldeki diğer SEO araçlarınıda ücretsiz kullanabilirsiniz.
  5. Site Hızı Test Araçları:
    • Google PageSpeed Insights: Web sitenizin hızını değerlendirir ve iyileştirme önerileri sunar.
    • GTmetrix: Web sitenizin performansını test eder ve iyileştirme ipuçları sağlar.
  6. Mobil Uyumluluk Test Araçları:

Önermiş olduğumuz bu ücretsiz araçlar SEO stratejinizi oluştururken ve sitenizi optimize ederken size daha fazla destek sağlar. Daha fazla içerik için blog sayfamızı inceleyebilirsiniz.

%50 İndirimde olan ve WordPress tabanlı siteler için özel optimize edilmiş WordPress Hosting hizmetlerimizden yararlanmak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir