SSH Bağlantı Portu Nasıl Değiştirilir?

SSH bağlantı portu varsayılan olarak 22‘dir ancak güvenlik açısından bu portu değiştirmeniz tavsiye edilir. Çünkü bazı art niyetli insanlar özellikle 22 numaralı portu hedef alarak Brute Force saldırısı yapabilirler. SSH bağlantı portunu değiştirme işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

SSH Bağlantı Portu Değiştirme

SSH Config Dosyasını Bulun

SSH port değiştirme için ilk olarak konfigürasyon dosyasını düzenlemek gerekiyor bunun için nano /etc/ssh/sshd_config komutunu yazın. (Nano yüklü değil ise yum install nano
komutu ile yükleyebilirsiniz.)
Dosyayı açtıktan sonra içinde #Port 22 satırını bulun bu satırın başındaki # işareti silip 22 yerine kullanmak istediğiniz portu yazın ve kaydedin. Örnek: Port 2222

Güvenlik Duvarında Porta İzin Verin

Sunucuda güvenlik duvarı tarafından engelleme bulunabilir bu sebeple portunuzu erişime açmak için aşağıdaki komutu uygulayın.
yum allow 2222/tcp

(Eski portu kapatmak için ise yum deny 22/tcp)

SSH Servisini Yeniden Başlatın

SSH portu değiştirme işlemini kaydetmek için ssh servisini yeniden başlatın ve yeni portunuz ile erişiminizi tekrar deneyin.

systemctl restart sshd

SSH portu nasıl değiştirilir sorunuza cevap olan işlem bukadar. Avantajlı fiyatlara kiralık sunucu hizmetlerimizden yararlanmak için bizi takip edin.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir