Resource Limit Is Reached(Kaynak kullanımı aşıldı) hatası
Merhaba,
Bu yazımızda sizlere “Resource Limit Is Reached” hatasını ve çözümlerini açıklayacağız. Bu uyarıyı aldığınız web sitesinde hatanın devamı aşağıdaki gibi olacaktır. Hatanın devamında web siteniz kaynaklarının tamamını kullandığı için servislerini kullanamıyor. Daha sonra tekrar deneyiniz uyarısı yer almaktadır.
Hosting firmalarında/sunucularında kullanabileceğiniz İşlemci, Ram, I/O kaynakları sınırlıdır ve limitlendirilmiştir, sitenizin tüm sunucu kaynaklarını tüketip diğer sitelerin yayınına zarar vermesini engellemek ve kaynakları verimli şekilde kullanmak için bu gereklidir. Her site hosting hesabında çalışamayabilir, çok kaynak ihtiyacı olabilir, bu hatanın sebebi hosting firmanız/sunucunuz değil, yazılımınızdır, size ayrılan kaynakları tüketmeniz sebebiyle bu tarz bir hata ile karşılaşırsınız.
Yeterince kaynak edinmeden dedike bir servis (cloud, dedicated server vb.) kullandığınız da da bu hatayı görmeyebilirsiniz, fakat load’larınız çok yüksek olur, siteniz hiç açılmaz veya yavaş açılır. Dolayısıyla kaynakları iyi belirlemekte fayda var.
Sitenizde kullandığınız yazılım (WordPress, joomla, opencart veya özel yazılım), hatalı kod bütünü, cpu / ram ve i/o (input/output) işlemlerini doldurabilir ve kaynakları kullanamaz hale gelir ve bu hatayı alırsınız.
– Kötü kodlanmış web sitesi;
– Kötü kodlanmış tema;
– Warez Tema ve Eklentiler;
– Kapanmayan veritabanı bağlantıları ve geniş kapsamlı Select * sorguları;
– Gereksiz sorgular, tablo hesaplamaları;
– Çok fazla eklenti/plug-in kullanılması;
– Sitenizin daha çok kaynağa ihtiyaç duyması;
Gibi başlıca temel sebepler sayılabilir.
Windows Reseller Hosting çözümlerimizi inceleyebilirsiniz.
Çözüm yolları ;
– Özel bir yazılım kullanıyorsanız yazılımcınız ile görüşüp yazılımı daha kararlı bir hale getirmelisiniz;
– Hazır bir yazılım (wordpress, joomla, opencart, magento) kullanıyor iseniz eklentileri,temayı ve yazılımı kontrol etmeniz gerekiyor, Yazılımınızı güncellemeniz ve eklentilerinizi pasife çekip tek tek kontrol edip hangi eklentinin buna sebebiyet verdiğini öğrenebilirsiniz;
– Siteniz bir hosting hesabında barındırılamayacak kadar sistem kaynağı gerektiriyor olabilir (Cpu, Ram, I/O) dolayısıyla böyle bir siteyi hosting sunucularında barındırmak yerine Cloud, VDS veya Dedicated gibi daha çok kaynağa sahip olacağınız alternatifleri değerlendirmelisiniz;
– Kaynak analizi yapmadan direkt olarak hosting hesaplarına yüklenen sitelerde bu tip durumlar olabilir, çok az ziyaretçisi olan bir site kötü yazılım sebebiyle kaynakları tüketebilirken, temiz, düzgün kodlanmış bir site binlerce ziyaretçi ile hosting hesabında da barındırılabilir.
Bir başka makalemizde görüşmek dileğiyle.