Plesk Panel’de CSR Nasıl Oluşturulur?

Plesk günümüzde hosting hizmetlerinin vazgeçilmez kontrol panellerinden biridir. Bu kontrol panelini kullanan kullanıcılar SSL sertifikası satın al dedikten sonra firma tarafından istenilen CSR kodunu oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilir.

SSL Sertifikası Nedir?

SSL sertifikasını web sitenizin dijital kimlik belgesi olarak düşünebilirsiniz. Bu sertifika web sitenizin kimliğini doğrular ve tüm veri alışverişlerini şifreleyerek siber saldırılara karşı koruma sağlar. SSL sertifikası olmayan bir web sitesinde kredi kartı bilgileri gibi hassas bilgiler çalınabilir veya web sitesi kimlik avı saldırıları için kullanılabilir.

CSR Kodu Nedir?

CSR kodu SSL sertifikası satın alırken gereken web sitenizin alan adı, firma bilgileri ve diğer önemli detayları içeren bir metin bloğudur. Bu kod ile SSL sertifikası sağlayıcınız CSR kodunuzu kullanıp web siteniz için özel bir sertifika oluşturur.

Plesk Panel CSR Kodu Oluşturma

Plesk panel üzerinden CSR kodu oluşturmak aşağıdaki adımları takip edin.

      1. Plesk panelinize giriş yapın. Ardından SSL/TLS sertifikaları seçeneğine tıklayın.Plesk Panel'de CSR Nasıl Oluşturulur?
      2. Varolan sertifikaları indir veya kaldır kısmına tıklayın.Plesk Panel'de CSR Nasıl Oluşturulur?
      3. SSL/TLS Sertifikası Ekleyin diyerek devam edin.
        plesk csr kodu
      4. Örnekteki gibi alan adı, organizasyon adı ve diğer gerekli bilgileri girin ardından Talep Et kısmına tıklayın. NOT: CSR kodu 2048 bit seçilerek oluşturulmalıdır.
      5. CSR kodu oluşturma işlemi tamamlandı. Alan adına tıklayarak CSR kodunuza erişebilir sağlayıcı firmaya iletebilirsiniz.
        plesk panel csr kodu oluşturma

Rekabetçi Reseller Hosting paketlerimiz ile kendi hosting işletmenizi başlatın.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir