İşlemci Testi için Kullanabileceğiniz Programlar



İşlemci, bilgisayarın beyni olarak adlandırılabilir ve bilgisayar performansının anahtar bileşenlerinden biridir. İşlemci performansını değerlendirmek ve karşılaştırmak için farklı yazılımlar kullanılmaktadır.İşte o yazılımlardan bazıları;

İşlemci
1. CPU-Z

CPU-Z, işlemcinin teknik özelliklerini, çekirdek sayısını, saat hızını, bellek bilgilerini ve diğer önemli parametreleri gösteren popüler bir işlemci test ve izleme aracıdır. Kullanıcılar, bu programı kullanarak işlemcinin detaylı bilgilerini kolayca öğrenebilir ve karşılaştırabilirler.(İndirmek için TIKLA)

2. Cinebench

Cinebench, grafik kartı ve işlemci performansını ölçmek için kullanılan bir yazılımdır. Bu program, işlemcinin tek ve çoklu çekirdek performansını test ederek sonuçları grafiksel olarak sunar. Özellikle 3D grafiklerle ilgilenenler için önemli bir araçtır.(İndirmek için TIKLA)

3. Geekbench

Geekbench,performansı değerlendirmek için kullanılan bir uygulamadır. Tek ve çok çekirdekli performansı ölçer ve sonuçları geniş bir veritabanında karşılaştırabilirsiniz.(İndirmek için TIKLA)

4. Prime95

Prime95, işlemcinin kararlılığını ve dayanıklılığını test etmek için kullanılır. Aynı zamanda işlemcinin aşırı ısınmasına neden olabilecek yüksek performans koşullarında testler yapar.(İndirmek için TIKLA)

www.inetmar.com

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir