ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR hatası internette gezinirken karşınıza çıkabilecek sinir bozucu bir sorundur. Bir websiteye erişmeye çalıştığınızda çıkan bu hata tarayıcınızın bir web sitesiyle güvenli bir bağlantı kuramadığını ve sayfayı açamadığını gösterir. Neyse ki ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatası Çözümü için yapabileceğiniz birkaç şey var. İşte sizler için hazırladığımız o çözümler:

Tarayıcı Önbelleğini Temizleyin

Tarayıcılar cache tuttuğundan dolayı bazen bağlantı problemlerine neden olabilir. Tarayıcınızın ayarlarından bu verileri temizleyerek sorunu çözmeyi deneyin. Bu işlemi Ctrl+Shift+Delete tuşlarına basıp açılan sekmden Tarama Verilerini Sil diyerek kolayca yapabilirsiniz.

Bilgisayarınızın Tarih ve Saat Ayarlarını Kontrol Edin

Bilgisayarınızın tarih ve saat ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Bu ayarlar sunucu ile eşleşmediğinde SSL sertifikalarının doğrulanmasını engeller ve hataya sebep olur.

Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin

Bazı antivirüs programları SSL trafiğini engelleyebilir. Kullandığınız antivirü programının ayarlarını kontrol edin ve gerekirse SSL taramasını devre dışı bırakın.

SSL Sertifikasını Yenileyin

Eğer bu hatayı kendi web sitenizde alıyorsanız SSL sertifikanızın süresini kontrol edin gerekirse ucuz ssl sertifikası satın alarak yenileyin ardından sertifikanın doğru şekilde yüklendiğinden emin olun.

SSL Önbelleğini Temizleyin

SSL sertifikalarıda önbellekte tutulduğundan bu gibi durumlarda SSL önbelliğini temizlemeniz gerekebilir. Aşağıdaki adımları takip edip SSL  Önbelleği temizleme işlemini yapabilirsiniz.

 

  1. Denetim Masasında bulunan Ağ ve Paylaşım Merkezi seçeneğine tıklayın.
  2. Sol alt kısımdaki bulunan İnternet Seçenekleri kısmına tıklayın.ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatası nedir
  3.  Açılan penceredeki üst menüden İçerik bölümüne tıklayın ardından SSL Durumunu Sil diyerek SSL önbelleğinizi temizleme işlemini tamamlayın.
    ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hata

QUIC Protokolünü Devre Dışı Bırakmak (Chrome Kullanıcıları İçin)

Google Chrome kullanıyorsanız tarayıcınızında muhtemelen QUIC protokolü varsayılan olarak etkindir, bu da bazı SSL bağlantı sorunlarına neden olabilir. QUIC protokolünü devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Chrome tarayıcınızı açın.
  2. Adres çubuğuna chrome://flags yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. Search Flags kısmına “QUIC” yazın.
  4. “Experimental QUIC protocol” seçeneğini bulun ve “Disabled” (Devre Dışı) olarak ayarlayın.
  5. Tarayıcınızı kapatıp tekrardan açın.

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatası Çözümü

Farklı Bir Tarayıcı Kullanın

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, farklı bir tarayıcı kullanarak aynı siteye erişmeyi deneyin. Tarayıcı kaynaklı bir problem olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz.

BONUS: Tarayıcınızın ve işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Yeni SSL/TLS protokollerini desteklemeyen eski sürümlerde bu hataya yol açabilir.

Faydalı olması dileğiyle. Bu tür teknik konular hakkında daha fazla içerik için blog sayfamızı inceleyebilirsiniz 🙂

VPS fiyatları ile ihtiyacınıza göre ölçeklenebilir ve esnek bir altyapı oluşturun.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir