En Güçlü Programlama Dilleri

En güçlü programlama dilleri kullanılarak hazırlanan yazılımlar ile bilgisayarların çeşitli işlemleri yapması sağlanır. Yazılım dünyasında kullanılan çok fazla sayıda dil bulunur. Bunun yanında bazıları son derece gelişmiştir. Geleceğin yazılım dilleri modern dünyanın teknolojilerinin gelişmesine katkı sağlar. Yazılım dünyasında yer alarak bilgisayar teknolojileri geliştirmek isteyen kişilerin de bu dilleri öğrenmeleri gerekir.

Bilişim teknolojileri ile ilgilenen kişilerin programlama dilleri içinden en fazla kullanılanları bilmeleri gerekir. Yoğun olarak kullanılan dillerin bilinmesi ile birlikte yeni yazılımlar geliştirilebilir. Aynı zamanda açık kaynak kodlu yazılımların geliştirilmesi çalışmalarına da katkı sağlanabilir.

Yazılım dilleri yazılımcılar tarafından olduğu gibi ayrıca mühendisler, veri analistleri ve hayal dünyasını harekete geçirmek isteyen kişilerin de dikkatini çekiyor. Yazılım dillerini bilmek pek çok kişinin kariyer adımlarını daha hızlı tırmanmasına katkı sağlıyor. Geleneksel meslekler yerine geleceğin teknolojilerini kapsayan mesleklere yönelim gün geçtikçe artıyor.

Yazılım dili öğrenme kararı aldığınızda hangi dili öğrenmeniz gerektiği konusunda kararsız kalabilirsiniz. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi çok sayıda yazılım dili bulunuyor. Bu yazımızda en popüler yazılım dilleri ile ilgili açıklamalara yer veriyoruz. Siz de bu bilgileri inceleyerek öğreneceğiniz dil konusunda karar verebilirsiniz. Tüm programlama dilleri kendine has avantajlara sahiptir. Bunun yanında şu diller yaygınlıkları ve sundukları avantajlar ile öne çıkar:

  • JavaScript
  • C / C++
  • Python
  • Java
  • PHP

En Güçlü Programlama Dilleri

→ En güçlü programlama dilleri ile web siteni hazırlamak için hemen domain sorgula!

JavaScript

Programlama dili öğrenmeye karar veren kişilerin en fazla tercih ettikleri diller arasında JavaScript yer alır. JavaScript web sayfaları, mobil uygulamalarının hazırlanmasında kullanılan bir dildir. Bütün tarayıcılarda bu dilin çalışıyor olması önemli bir avantaj oluşturur. Öğrenmesi diğer dillere göre daha kolaydır. Yazılım dilleri hakkında çok fazla bilgisi olmayan kişiler tarafından da rahatça öğrenilebilir.

En çok kullanılan programlama dili olması ile birlikte çevrimiçi profesyonel destek almak, pratik yapmak konusunda da önemli avantajlar sunar. Kolay öğrenilmesine ve bütün tarayıcılar tarafından desteklenmesi JavaScript’in önemli avantajları arasında yer alır. Bunun yanında pop-up reklamlarının hazırlanmasında da bu dil kullanılır. Kötü amaçlı olarak hazırlanan pop-up reklamları hazırlanmasından kaynaklı kimi tarayıcılar tarafından JavaScript devre dışı bırakılabiliyor. Kodlama dilleri arasından JavaScript öğrenmeyi tercih ettiğiniz de şu işlemleri yapabilirsiniz:

  • Web sayfaları ve web uygulamaları geliştirme
  • Mobil uygulama geliştirme
  • Oyun geliştirme
  • Animasyonlu grafikler
  • Etkileşimli haritalar
  • Tıklanabilir düğmeler
  • HTML ve CSS ile birlikte kullanarak web sitesi kontrolünün eksiksiz yapılması
  • Web sitelerinin daha kullanıcı dostu, anlaşılabilir ve kolay kullanılır olması

En Güçlü Programlama DilleriVDS fiyatları sayesinde işletme ihtiyaçlarınıza uygun sanal sunucular yapılandırabilirsiniz.

C / C++

C programlama dili son derece güçlü olması ile dikkatleri çeker. Bilişim teknolojilerinde olduğu gibi geleceğin teknolojilerinin oluşturulmasında da bu dil kullanılır. Kullanım alanı son derece geniş olması önemli bir avantaj oluşturur. Ayrıca uygulamayı değil ama uygulamayı çalıştıran uzantıların sistemleri kontrol etme özelliğine sahiptir. Çok platformlu ve çok aygıtlı projelerde önemli avantajlar sunar. Pek çok platformda kullanılabilir. C programlama aslında derlenmiş bir dildir. Bu dilin çok sayıda karmaşık özelliğinin ve söz diziminin olması dezavantajıdır. C++ öğrenme ile birlikte şu alanlarda kullanılması mümkün olur:

  • Oyun geliştirme yüksek performanslı oyun yazılımı hazırlanması
  • Matematik simülasyonları hazırlama
  • Sanal gerçeklik ve uygulama geliştirme
  • Robotik teknolojilerinin geliştirilmesi
  • Bilgi işleme

→ Web sitende performans istiyorsan hemen vds satın al!

Python

Python programlama dili birkaç farklı programlama stilini program geliştiricilere sunar. Google Arama, Youtube ve iRobot makineleri gibi çok önemli programlar bu dille oluşturulmuştur. Basit bir sözdizimine sahiptir. C, C++ gibi yazılım dilleri ile birlikte kullanılabilir. Python öğrenmek basit olması sayesinde yeni başlayan kişiler tarafından kolayca öğrenilerek kullanılabilir. Bunun yanında dilin işlevselliği ile deneyimli yazılımcılarında favori dilleri arasında yer alır. Ortak komutları kapsayan geniş bir kitaplığı bulunur. Bu sayede test yapmak ve hataları düzeltmek için uzun süre harcanmasına gerek kalmaz. Programlama dili avantajları oldukça fazla olmakla birlikte mobil uygulamalar geliştirilmesi mümkün olmaz. Python kullanım alanları arasında şunlar öne çıkar:

  • Yapay zeka, veri analizi, veri madenciliği
  • Web uygulamaları geliştirme
  • Oyun geliştirme
  • Finansal hizmetler

Java

Java yazılım dili dünyanın en yaygın kullanılan programlama dilleri arasında yer alır. Uygulama ve programlarda yapı sağlama amacıyla işlevleri ve verileri kapsayan nesneler oluşturulmasında kullanılır. En kolay yazılım dili olarak da kabul edilebilir. Öğrenmesi daha kolaydır ve kullanım alanı da oldukça yaygındır. Bütün platformlar tarafından desteklenir. Java ile hazırlanan programlar farklı işletim sistemine sahip cihazlarda aynı şekilde kullanılabilir. Bir kez yaz her yerde çalıştır şeklinde bir slogan bu kodlama dili için kullanılır. Kullanım alanı son derece geniştir. En iyi programlama dili olarak da kabul edilen Java şu alanlarda kullanılır:

  • Finans ve bankacılık sektöründe kullanılan uygulamalar geliştirilmesi
  • Uzaktan işlemciler ve sensörler için programlar geliştirilmesi
  • Android mobil uygulamalar geliştirilmesi

PHP

PHP 1990 yılında piyasaya sürülmüş yazılım programlama dilidir. Açık kaynaklı bir yazılım dilidir ve Facebook, Yahoo gibi önemli platformlarının birçoğu bu yazılım dili ile oluşturulmuştur. Yazılım dilleri öğrenmeye başlayan kişilerin bu dili de öğrenmeleri gerekir. Bu dili öğrenme sırasında geniş bir çevrimiçi topluluk olduğunu görebilirsiniz. En zor yazılım dili olarak kabul edilmez aksine pek çok dile göre öğrenmesi daha kolaydır.

Pek çok platformun ve uygulamanın geliştirilmesinde kullanılmış olmakla birlikte bu dilin popülerliği gün geçtikçe azalmaktadır. En iyi yazılım dili olarak geliştirilmiş olmasına rağmen günümüzde popülerliğini artıran farklı diller bulunur. Yazılımcılar da bu dilleri kullanmayı tercih ederler. Bu programlama dilinin daha fazla kullanıldığı alanlar şu şekildedir:

  • Sunucu tarafında çalışan dinamik web sayfalarının oluşturulması
  • Bloglar ve forumların hazırlanması

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir