Dropbox Nedir?

Dropbox telefonda ya da bilgisayarda yer alan dosyaların depolanması için oluşturulan bir platformdur. Dropbox nedir sorusuna kısaca dosyalarınızı depolamanızı ve paylaşmanızı sağlayan platform olarak cevap verilebilir. Bu platform sayesinde telefonda ya da bilgisayarda yer alan dosyaların yer kaplaması sorunu ortadan kalkar. Aynı zamanda kullanılan cihazın arızalanması ya da kaybolması halinde dosyaların da kaybolması sorunu yaşanmaz. Dropbox üzerinden sahip olduğunuz dosyalara erişim sağlayabilirsiniz.  

Dropbox’da sahip olduğunuz alana yüklediğiniz dosyalarınızı yönetebilir, kontrol edebilirsiniz. Dropbox hesabınızı istediğiniz cihazdan açarak kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Bulut depolama teknolojisinin kullanımının yaygınlaşması ile bu platform oluşturulmuştur. Kişisel ve iş için platformda açacağınız hesabı kullanabilirsiniz. Bazı çok büyük dosyaların e-posta adresi üzerinden gönderilmesi mümkün olmaz. Dropbox üzerinden çok büyük boyutlarda olan dosyaları da göndermeniz mümkün olur. 

Dropbox Nedir?

Dropbox Nedir? 

Dropbox ne demek öğrenmek ve kullanmaya başlamak cihazlarınızda bulunan fotoğraf, video, belge gibi bütün dosyalarınızı yedekleyebilmenizi sağlar. Bulut depolama teknolojisinin sunduğu kolaylıklar ile kullanıcı sayısı hızla artmaya devam etmektedir. Bundan kaynaklı olarak da pek çok marka bu sektörde kendi uygulamalarını geliştirmiştir. Dropbox ise sahip olduğu özellikler ile en fazla kullanılan bulut depolama teknolojisinden yararlanan platform olmayı başarıyor.  

Dropbox kullanmaya başladığınızda cihazınızda bulunan bütün dosyaları platforma yükleyebilirsiniz. Bu sayede farklı bir cihazdan da yüklediğiniz dosyalara rahatça erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için platformda hesabınızı açmanız ve klasörleriniz arasında gezinmeniz yeterli olur.  

Bu depolama teknolojisi, kullanıcılarının güvenliğine önem verir. Almış olduğu güvenlik önlemleri ile dosyalarınıza sizden başka kimsenin ulaşması mümkün olmaz. Platforma farklı cihazlarda bulunan dosyalarınızı hesabınıza girerek yükleyebilirsiniz. Bu şekilde cihazınız yanınızda olmasa da dosyalarınıza erişebilirsiniz. 

 

Dropbox Nedir

 

Dropbox Özellikleri 

Dropbox bulut depolama sisteminin en eski platformları arasında yer alır. Bu anlamda öncü olmasının yanında gelişmeye de önem verir. Bu sayede yeni geliştirilen özelliklerini de kullanıcılarına sunar. Kişisel cihazlarınızda bulunan dosyaları yükleyebilir ve bu şekilde yedekleyebilirsiniz. Dropbox ne işe yarar sorusuna şu özelliklerini belirterek cevap vermek mümkün olur: 

  • Dropbox kullanıcılarına 2 GB depolama alanını ücretsiz olarak sunar. Daha geniş depolama alanına ihtiyaç duyan kişiler için ise 3 TB (3072 GB) kadar büyüklükte alanı ücretli olarak alabilirler. 
  • Kişisel kullanıcılar Dropbox’a yükledikleri dosyaları platform içinde açarak düzenleme yapabilirler. 
  • Dropbox üzerinden dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Dilerseniz paylaştığınız dosyalara bütün kullanıcılar erişim sağlayabilir. Dilerseniz de izin düzeylerini belirleyebilir ve sadece izin verdiğiniz kişilerin dosyalarınıza erişebilmesini sağlayabilirsiniz. 
  • İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi ile Dropbox hesabınız güvende tutulur. 
  • Dropbox Spaces ile iş birliği yapılır ve geliştirme sürecine katkı sağlanır. İçerik üretmek için Dropbox Paper, büyük dosyalarınızı sorunsuz gönderebilmek için Dropbox Transfer araçları bulunur. 
  • Ekibinizden birini sahiplik konumuna yükseltebilirsiniz. Bu şekilde dosyalarınızı Windows gezgini Mac OS bulucu üzerinden paylaşabilirsiniz.  
  • Profesyonel kullanıcılar için Dropbox tarafından sunulan artı özellikler bulunur. Bunlar arasında Slack üzerinden anlık mesajlaşma ve Adobe ile paylaşım yapma yer almaktadır. Oka ve Autodesk entegrasyonu da platform üzerinden yapılabilir.Dropbox Ne işe yarar?

Dropbox Nasıl Kullanılır? 

Dropbox nasıl kullanılır konusunda detaylı bilgi sahibi olmadan platformda hesap açmak ve kullanmaya başlamak mümkün olur. Hesabınızı açmak ve 2 GB boyutunda olan depolama alanını kullanmaya başlamak için ücret ödemenize gerek bulmaz. Daha fazla depolama alanı kullanmak istediğinizde ücretli hizmetlerden yararlanabilirsiniz.  

Dropbox hesabınızı açtığınızda bulut depolama alanında size ayrılan bölüme telefon, tablet ve bilgisayarınızda bulunan dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. Platformun sunduğu kolaylıklardan yararlanmak ve dosyalarınıza bütün cihazlarınızdan ulaşmak için yüklemeniz gerekir. Yükledikten sonra hesabınız bütün cihazlarınızda senkronize edilir. Hemen sonrasında farklı cihazlarda olan dosyalarınıza da platform üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. 

Dropbox Ne işe yarar

Dropbox Kullanmanın Avantajları 

Dropbox ne işe yarar incelemesinde uygulamanın çok sayıda avantajının olduğu görülebilir. Dosyalarınızı güvenle depolayabileceğiniz bir alanı sizlere uygulama sunar. Dropbox kullanmanın avantajları arasında şunlar yer alır: 

  1. Dosyalarınız Dropbox’a yüklendiği anda yedeklenir. Bu sayede cihazlar kaybolsa dahi dosyalara erişim mümkün olur. 
  2. Dropbox kullanıcı dostu ara yüze sahiptir. Teknik bilgi olmadan ve yardım almadan hesap açabilir, dosya yükleyebilir ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz. 
  3. Üst düzeyde şifreleme sistemi kullanır ve bu özelliği ile dosyalarınıza erişimin imkansız olmasını sağlar. 
  4. Yüklediğiniz dosyalara erişim için izinleri yönetmeniz mümkün olur. 
  5. Bulut tabanlı olan uygulamayı kullandığınızda tüm cihazlarınızda olan dosyalarınıza tek bir hesaptan erişim sağlayabilirsiniz.

Dropbox Dezavantajları 

Dropbox kullanmanın son derece avantajlı olduğu görülür. Bunun yanında uygulamanın bazı dezavantajları olduğunun da bilinmesi gerekir. Dropbox nasıl kullanılır merak eden ve uygulamada hesap açan kişiler yükledikleri dosyaları daha sonra silebilirler. Uygulamanın dezavantajları arasında ise şunlar yer alır: 

  1. Dropbox yüklediğiniz dosyalara ve bilgilerinize erişim hakkını gizli tutar. Kullanıcılar özel dosyalarına erişim olması konusunda çekinceler yaşarlar.  
  2. Silinen dosyaları Dropbox ücretsiz hesaplarda 30 gün, ücretli hesaplarda 180 gün boyunca saklı tutar. Bu sürenin sonunda silinmeyen dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır. 
  3. Dropbox mobil sürümünün kullanılması sırasında çok büyük dosyaların indirilmesi sırasında sıkıntılar yaşanabiliyor. 

Dropbox Güvenilir mi? 

Dropbox kapasitesi ne kadar incelemesinde kullanıcılarına ücretsiz olarak 2 GB boyutunda bir alan sunduğu görülür. Ücretli kullanıcılar için ihtiyaçları doğrultusunda daha fazla alan sunulur. Bulut depolama teknolojisinin yoğun kullanılması karşısında farklı uygulamalar da geliştirilmiştir. Dropbox kullanıcılarının güvenliğine üst düzeyde önem veren bir uygulamadır. Bu amaçla almış olduğu önlemler ile dikkatleri çeker. Dropbox nedir ve ne işe yarar konularında bilgi verdiğimiz bu yazımızda yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Dropbox’ta hesap açarak sunduğu avantajlardan yararlanmak mümkün olur. Cihazınızda bulunan bütün dosyaları yedekleyebilir ve güvende tutabilirsiniz. Dosyalarınızı bütün cihazlarınızda senkronize ederek kullanabilirsiniz.  

 

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir