Addon Domain Nasıl Eklenir?

Addon Domain Nedir?

Addon domain, tek bir hosting hesabı üzerinden birden fazla web sitesini yayınlamanıza imkan veren bir özelliktir. Ana domaininizden farklı bir alan adını aynı kontrol paneline ekleyerek ayrı bir web sitesi oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Bu sayede her web sitesi için ayrı bir hosting hesabı satın almanıza gerek kalmaz.

cPanel Addon Domain Nasıl Eklenir?

cPanel addon domain ekleme işlemi için kontrol panelinize giriş yapın. (alanadiniz.com:2082)

Tools bölümüde bulunan “Etki Alanları” seçeneğine tıklayın.


“Create A New Domain” butonuna tıklayın.

Etki alanı kutucuğuna eklemek istediğiniz alan adını girin. Share document root seçeneğindeki tik işaretini kaldırıp Gönder diyerek işlemi tamamlayın.
Yeni alan adı addon domain olarak eklenmiştir. NS yönlendirmesi yapıp FTP ile dosyaları public_html/eklenenalanadi klasörüne yükledikten sonra siteniz aktif olacaktır. 🙂

Plesk Addon Domain Ekleme
Sizlerde ucuz hosting hizmetimizden yararlanmak için hemen websitemizi ziyaret edin.

Plesk Panel Addon Domain Nasıl Eklenir?

Windows Hosting paketlerinde tercih ettiğimiz Plesk panelde addon domain ekleme işlemi için aşağıdaki adımları takip edin.

İlk olarak kontrol panelinize erişim sağlayın ardından Websiteleri ve Alan Adları kısmından Alan Adı Ekleyin seçeneğine tıklayın.

cPanel Addon Domain Ekleme
Addon domain olarak eklemek istediğiniz alan adını yazıp Barındırma tipini Web sitesi barındırması olarak seçin, DNS servisi ve posta servisi etkinleştir kutucuğunu işaretleyin ardından belge kökü kısmına ekleyeceğiniz alan adınızı yazıp kaydedin.
Addon Domain Ekleme
İşlem başarılı. Bu işlemin ardından Plesk addon domain için otomatik olarak bir FTP hesabı oluşturacaktır. Bu bilgileri ile FTP ye bağlanıp dosyalarınızı yükledikten sonra websiteniz aktif hale gelecektir.
Addon Domain Nasıl Eklenir

Özelleştirilebilir Windows Reseller Hosting paketlerimizi inceleyin.

Şunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir